Földünk folyamatosan és egyre gyorsuló ütemben melegszik, ezért a még mindig magas GWP-vel rendelkező mesterséges hűtőközegek sajnos, csak átmeneti megoldásra szolgálnak, és nem valós alternatívák a fenntarthatóságra, emellett a mesterséges hűtőközegek előállítása során számos veszélyes melléktermék is keletkezik! Fentiek miatt a Columbus Klímaértékesítő Kft. szükségesnek látta, hogy Európa legnagyobb és legtöbb tapasztalattal rendelkező R290-es hűtőközeggel működő folyadékhűtő és hőszivattyú gyártójának termékeit forgalmazza.

Hőszivattyúk és folyadékhűtők R290-es természetes hűtőközeggel

Hőszivattyúk (víz-levegő/víz-víz):

  • Akár 70 °C-os víz hőmérséklet -13 °C-os külső hőmérsékletnél
  • 30 kW - 710 kW-ig terjedő teljesítménytartományban
  • A víz-víz hőszivattyúk esetében az R600a hűtőközeggel elérhető a 90-95 °C előremenő, az R601a esetén pedig akár a 160 °C is.

Folyadékhűtők:

  • -30 °C-tól +20 °C-ig terjedő előremenő vízhőmérséklethez
  • 7 kW-tól 900 kW-ig terjedő teljesítménytartományban
  • szabadhűtéssel vagy hővisszanyerőkkel kombinálva

Az R290/R600a természetes hűtőközeggel működő berendezések F-gáz tartalmú hűtőközegeknél jobb hatásfokkal és termodinamikai tulajdonságokkal rendelkeznek.

Technológiai hűtőgépek és hőszivattyúk

Szerszámgépek, ipari folyamatok hűtése (process cooling):

Alacsony -30°C, közepes -10°C és magas +7°C…+20°C hűtővíz előállításával. Például: fröccsöntő gépek, hűtőházak, élelmiszeripari (inox hőcserélőkkel), és gyógyszeripari alkalmazások, lézervágók, olaj temperálók, szerverklímák (close controll berendezések, stb.) hűtővízzel való ellátására

Teljesítmény tartomány:

  • 5 – 1300 kW (léghűtéses)
  • 10 – 4200 kW (vízhűtéses) között.

Scroll, dugattyús, csavar vagy mágnes levitációs TURBOCOR kompresszorokkal szerelve. R290/R600a természetes, vagy R454b, R134a, R449, R513a, R1234ze F-gáz tartalmú hűtőközegekkel, szabadhűtéssel vagy hővisszanyeréssel kombinálva.

Precíziós (close-controll) klíma­berendezések

Technológiai klímaszekrények:

Szervertermek, laboratóriumok, mérőszobák és egyéb ipari alkalmazások hőmérséklet és páratartalmának szabalyzására. Az aktuális terhelési viszonyokhoz precízen alkalmazkodó mikroprocesszoros vezérléssel rendelkező klímaszekrényeink kínálatában megtalálhatóak a direkt expanziós, víz kondenzációs, kettős működésű (hűtött víz+ direkt expanzió), illetve a hűtött vizes, vagy szabad hűtéses (freecooling) típusok is.

Konfigurálható elszívás - kifújási irány, opcióban friss levegő bekeverés, párásítás, elektromos vagy vizes, illetve forrógázos visszafűtéssel. Direkt expanziós és szabadhűtéssel kombinált készülékek 7-90 kW, hűtött vizes: 10-200 kW között. A direkt expanziós kivitel tandem scroll, vagy inverteres kompresszorokkal, elektronikus adagolóval és EC ventilátorokkal szereltek.

Komfort hőszivattyúk és folyadékhűtők

Teljesítmény tartomány:

  • 5 – 1300 kW (léghűtéses)
  • 10 – 4300 kW (vízhűtéses)

Scroll, dugattyús, csavar vagy mágnes levitációs TURBOCOR kompresszorokkal szerelve. R290/R600a természetes, vagy R454b, R134a, R449, R513a, R1234ze F-gáz tartalmú hűtőközegekkel, szabadhűtéssel vagy hővisszanyeréssel kombinálva. Irodaházak,hotelek, bevásárló központok, csarnokok, lakóházak, kórházak, stb. hűtési/fűtési rendszereinek ellátása hűtő/fűtővízzel, sz- abadhűtéssel, vagy hővisszanyeréses üzemmel kiegészítve.

További információ

Letöltések:

Bővebb felvilágosításért forduljon Horváth Gábor kollégánkhoz a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy a +36 20 262 4704 telefonon!