SANOSIL az univerzális felhasználásra kész fertőtlenítőszer

Manapság a klímaberendezések a mindennapjaink részét képezik, a hőmérséklet és a páratartalom szabályzása mellett a tiszta levegőért is felelnek. Ezért is fontos, hogy rendszeresen és megfelelően karbantartsuk készülékünket, így elkerülve a kórokozók megjelenését.

A penésznővekedés az épületekben általában akkor következik be, amikor a gombák porózus építőanyagokat fertőznek meg. Sok építési anyag tartalmaz póruzos papírt, fát vagy tömörfa elemeket, ilyen pédául a papírra bevont gipszkarton, a faszekrények és egyes szigetelési anyagok is. A penészgomba szaporodása során a legutolsó szakaszban a spórák már a legkisebb légmozgásra is felkavarodnak, és a légáram magával sodorja őket ugyanúgy, mint a gyermekláncfű magvait. Ezek a légárammal felkavart spórák órákon át örvénylenek a levegőben , a belső terekben, aeroplanktonok formájában és ha nagyobb mennyiségben fordulnak elő, akkor az ottlévők egészségét is károsítják.

Ez ellen megfelelő választás lehet a Sanosil S010 Ag fertőtlenítő, mivel kiválóan alkalmazható a különböző mikroorganizmusok ellen, ugyanakkor egyszerű és biztonságos a használata. A működési elve az, hogy hidrogén peroxidot a gyártási eljárás során stabilizálják és a hatását ezüst hozzáadásával növelik, ezért a termék rendkívül hatékony a kórokozókkal szemben. A hidrogén-peroxidból felszabaduló aktív oxigén megtámadja az organizmus sejtfalát és kémiai reakció során szétroncsolja. Ezt a hatást támogatja az ezüst, mely kötésbe lép a mikroorganizmusok egyes fehérjéivel és ezeket inaktívvá teszi. Rendszeres használat során a felületen megtapadó ezüst, bár szemmel nem látható és nem mérgező, gátolja a mikroorganizmusok elszaporodását.

 Sanosil bakterium illusztracio

1. Az aktív oxigén megtámadja a sejtfalat.

2. Az ezüst meggátolja a sejtosztódást és blokkolja a sejt anyagcseréjét.

A Sanosil S010Ag-t töményen, vagy vizes oldatként a megfelelő töménységben alkalmazva kiváló felület fertőtlenítőszert kapunk, illetve a megfelelő adagolás mellett biztosítja a kiváló vízminőséget. Fertőtlenítés előtt a felületek alapos tisztítása szükséges, mivel minél alaposabb a tisztítás, annál hatékonyabb az azt követő fertőtlenítés.